Poniedziałek, 29 kwietnia 2024

Domowe miodowe masło orzechowe

22 grudnia 2021

Przejdź do przepisu

To prażone w miodzie masło orzechowe to nasz ulubiony sposób na zrobienie masła orzechowego w domu. Używając tylko 1 składnika, możesz mieć kremowe (lub chrupiące!) słodkie masło orzechowe w około 5 minut.

Domowe miodowe masło orzechowe z prażonymi orzechami ziemnymi Szczegóły

  • Tekstura: Konsystencja tego domowego masła orzechowego prażonego w miodzie jest dość gęsta i możesz kontrolować gładkość. Jeśli wolisz kremowe masło orzechowe, mieszać / przetwarzać, aż jest gładka. Pozostawić kilka kawałków, jeśli wolisz trochę tekstury w masłach orzechowych lub mieszać w garść posiekanych orzeszków ziemnych na końcu.
  • Smak: Jeśli uwielbiasz prażone w miodzie orzeszki ziemne, będziesz je uwielbiał zmiksowane na masło orzechowe. Ten sam smak, inna konsystencja!
  • Czas: To domowe masło orzechowe zajmuje około 5 minut.

A może użyć zwykłych orzeszków ziemnych?

Zamiast prażonych w miodzie orzeszków ziemnych, możesz użyć suchych, prażonych orzeszków i dodać 1 łyżkę miodu. Jeśli Twoje orzeszki są niesolone, dodaj szczyptę soli (lub do smaku).


Użyj blendera lub robota kuchennego

Aby uzyskać gładką konsystencję prażonych w miodzie orzeszków ziemnych, potrzebujesz czegoś o dużej mocy. Zazwyczaj używamy tego blendera/rozdrabniacza do robienia masła orzechowego w domu. Jeśli szukasz rekomendacji dla blendera, Vitamix jest znany jako złoty standard. Jest drogi, ale nie ma problemu z rozdrabnianiem nawet najtwardszych produktów, w tym orzechów, aby zrobić masło orzechowe.

  • Uwaga: Bez względu na to, którego procesora lub blendera używasz, domowe masło orzechowe zawsze będzie nieco bardziej ziarniste niż komercyjnie przetworzone.

Jeśli chciałbyś użyć tego domowego masła orzechowego w przepisie, uwielbiamy je w tych śniadaniowych ciasteczkach lub tych bezmącznych ciasteczkach owsianych z masłem orzechowym.

Więcej domowej roboty polew i sosów

  • Domowe Pesto
  • Sos żurawinowy
  • Bita śmietana
  • Ganache czekoladowe
Drukuj ikona zegara ikona sztućców ikona flagi ikona foldera ikona foldera ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikonakwadraty ikona serca ikona serca ikona serca ikona serca ikona serca ikona serca ikona

Domowe masło orzechowe prażone w miodzie

  • Autor: Sally
  • Prep Time: 5 minut
  • Czas gotowania: 0 minut
  • Całkowity czas: 5 minut
  • Wydajność: 1 filiżanka
  • Kategoria: Przekąski
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

To masło orzechowe prażone w miodzie to nasz ulubiony sposób na zrobienie masła orzechowego w domu. Używając tylko 1 składnika, możesz mieć słodkie masło orzechowe w około 5 minut.


Składniki

  • 1 i 1/2 szklanki prażonych w miodzie orzeszków ziem nych (lubimy markę Planters lub Trader Joe's)

Instrukcje

  1. Wsypać orzeszki ziemne do robota kuchennego i pulsować/przetwarzać, aż orzeszki przejdą z całości do grubo posiekanych, kruchych i drobno zmielonych. Jeśli nie będą się łatwo łączyć, dodaj do 1 łyżki oleju, np. oleju rzepakowego, oleju arachidowego lub oleju roślinnego. Przetwarzaj ponownie, aż uzyskasz gęste i gładkie masło orzechowe. (Nie krępuj się zostawić kilka kawałków lub nawet dodać garść posiekanych, prażonych w miodzie orzeszków ziemnych).
  2. Przechowywać w lodówce do 3 tygodni.

Uwagi

  1. A może użyć zwykłych orzeszków ziemnych? Zamiast prażonych w miodzie orzeszków ziemnych, możesz użyć suchych, prażonych orzeszków ziemnych i dodać 1 łyżkę miodu. Jeśli twoje orzeszki są niesolone, dodaj szczyptę soli (lub do smaku).

Słowa kluczowe: domowe masło orzechowe, domowe masło orzechowe prażone w miodzie

Przepisy powiązane

  • Granola z prażonym w miodzie masłem orzechowym
  • Domowej roboty masło miodowe
  • Miodowa granola z prażonym masłem orzechowym
  • Ciasteczka Snickers z masłem orzechowym