Wędzona papryka

Papryka słodka wędzona jest to przyprawa o unikalnym, dymnym smaku i aromacie. Wędzona papryka stanowi doskonałe uzupełnienie potraw kuchni polskiej i śródziemnomorskiej. Przyprawa wędzona nadaje niepowtarzalnego charakteru przygotowywanym daniom, które charakteryzują się wyrafinowanym smakiem. Wędzona papryka jest znana i bardzo powszechna oraz ceniona w Hiszpanii, gdzie służy do produkcji słynnej kiełbasy Chorizo. Wytwarzana jest z wyselekcjonowanych, najwyższej jakości owoców papryki. Następnie owoce papryki poddawane są procesowi suszenia, który następuje poprzez wędzenie dymem z drewna dębowego. Finalny produkt powstaje na skutek zmielenia w kamiennych młynach.

Wędzona papryka zawiera witaminę C oraz B. Posiada ona dużą zawartość beta-karotenu, jak i olejki eteryczne. Wędzona papryka należy do przypraw, które pobudzają wydzielanie soku żołądkowego, który wpływa na poprawę apetytu. W medycynie dalekiego wchodu jest wykorzystywana do leczenia objawów depresji i zmęczenie. Wędzona papryka posiada również właściwości przeciwzapalne i bakteriobójcze.

Przyprawa jaką jest wędzona papryka podkreśla smak potraw zaostrzającą apetyt. Stosowana do wielu potraw w kuchniach na całym świecie. Nierzadko używana zamiast pieprzu podczas przyrządzania:

Wyrazisty zapach naturalnego dymu wędzarniczego sprawia, iż papryka wędzona bardzo dobrze wzbogaci smak grillowanych mięs.

Kontakt z nami
Adres e-mail:
Przepisz wynik działania:
10 dodać 10 i odjąć 1 =
Treść wiadomości:
Logowanie
Adres e-mail:
Hasło:
Zapomniałeś hasło | Rejestracja
Devilart: strony internetowe dla firm