czekolady
herbaty
kawy
oleje spożywcze
produkty zdrowotne
przyprawy
to i owo
SKUTECZNE ODCHUDZANIE NAWET BEZ DIETY - ZIELONA KAWA MIELONA Z PERU 100g

 Czym jest zielona kawa i czym różni się od tej, którą wypijamy na co dzień?

Tylko i wyłącznie procesem przygotowania. Otóż dobrze nam znana czarna kawa to nic innego, jak zielona kawa, która została odpowiednio spreparowana. Ziarna czarnej kawy to zielone ziarna, włożone do maszyny do palenia kawy i wypalone w temperaturze ok. 200-300 stopni C.  To potężne ciepło zmienia strukturę chemiczną, którą mają zielone, niepalone ziarna i przyczynia się do zmiany smaku, koloru i walorów odżywczych. Jedna z największych zmian dotyczy ilości kwasu chlorogenowego (CGA)., w który obfituje zielona kawa. To właśnie kwas chlorogenowy wpływa pozytywnie na procesy metaboliczne w ludzkim organizmie.  Kilka lat temu przeprowadzono na Uniwersytecie w Zurychu badania, dotyczące wpływu warunków palenia kawy właśnie m.in. na poziom zawartości kwasu chlorogenowego (CGA) w ziarnach kawy. Do badania zostało wziętych 9 rodzajów kawy z różnych regionów: Azji, Afryki i Ameryki Południowej. 

Okazało się, że naturalne niepalone ziarna zielonej kawy, bez względu na pochodzenie, zawierały 34-43mg kwasu CGA w każdym gramie. Te same ziarna w procesie palenia traciły większość tego cennego składnika, który w zależności od kawy i procesu palenia pozwalał na zachowanie 2-9mg kwasu chlorogenowego na każdy gram ziarna. 

Zielona kawa, w odróżnieniu od czarnej, nie została poddana procesowi palenia, dzięki czemu jej ziarna są w kolorze zieleni. Kawa zielona jest znacznie łagodniejsza i delikatniejsza w smaku od swej popularnej siostry. Jednakże zawartość kofeiny jest dokładnie taka sama, jak w tradycyjnej małej czarnej, co zachowuje jej energetyzujące właściwości.

Dlaczego zielona kawa stała się taka popularna?

Odpowiedź na to pytanie jest bardzo prosta. Ziarna zielonej kawy są bogate w kwas chlorogenowy, który przejawia bardzo silne właściwości antyoksydujące, trzykrotnie wyższe od tych zawartych w herbacie zielonej.

Kwas chlorogenowy obniża również wchłanianie cukrów w przewodzie pokarmowym, co pozwala na aktywne czerpanie z zapasów zgromadzonych w organizmie. Zwiększa on również czułość komórek na insulinę. Jest silnym przeciwutleniaczem, o właściwościach przeciwbakteryjnych, przeciwzapalnych i przeciwgrzybicznych.

Oprócz kwasu chlorogenowego warto wspomnieć, że napar z zielonej kawy zawiera również kwas kawowy, który posiada właściwości przeciwzapalne, żółciopędne i przeciwmiażdżycowe.

Właściwości zielonej kawy:

-zmniejsza możliwość gromadzenia i przyswajania glukozy w organizmie

-przyspiesza proces spalania tkanki tłuszczowej (nawet bez ćwiczeń)

-opóźnia proces starzenia

-przyspiesza metabolizm 

 

Zielona kawa z Peru posiada najwięcej kwasu chlorogonowego, a to dzięki rosnącym tam odmianom kawy i ukształtowaniu terenu (kawy rosną na wyższych terenach).  

Zaleca się picie dwóch filiżanek naparu z zielonej kawy dziennie. Przyrządzać jedną filiżankę naparu z trzech łyżeczek kawy, zalać gorącą wodą (temp. 90°C), parzyć ok. 5 minut.

SKUTECZNE ODCHUDZANIE NAWET BEZ DIETY - ZIELONA KAWA MIELONA Z PERU 100g - SKUTECZNE ODCHUDZANIE NAWET BEZ DIETY - ZIELONA KAWA MIELONA Z PERU 100g -
Cena: 8.00 zł
Liczba sztuk:
Numer katalogowy: K026
Kontakt z nami
Adres e-mail:
Przepisz wynik działania:
13 dodać 1 i odjąć 8 =
Treść wiadomości:
Logowanie
Adres e-mail:
Hasło:
Zapomniałeś hasło | Rejestracja
Devilart: strony internetowe dla firm